Säsong 7-2018/19

Veteranbilstv är ett bilentusiastprogram som är helt befriat från bredsladdar för vi saktar ner och rullar genom kurvorna!. Programledaren Bernt Ståhl presenterar veteranbilar som finns i Norden tillsammans med bilens ägare i programen.

Program 1 : Hallands veteranbilsreparationer (HVBR) Bernt Ståhl åker till Oskarström och HVBR (Hallands Veteranbils reparationer) där han hittar Bilen som skapade "Kungens Kurva", och en av tre Kända Volvo 659, en felrenoverad Porche 356 och en Desoto plus ägarna av denna otroliga renoverings firma.

Program 2 : Ford Taunus Cab 1964 Bernt Ståhl träffar Magnus Hagström och hans Ford Taunus Cab från 1964. En av få byggda av karosseri firman Karl Deutch i Köln. Taunusen är en av ca 150 st. tillverkade och en 4 st. som importerades till svenska marknaden 1964.

Program 3 : Bilträff i Sydafrika Bernt Ståhl åker till Johannesburg i Sydafrika och en bilträff arrangerad av Pistonring Club. Hittar en Jaguar XK-150, Sunbeen och en CMC truck plus lite till.

Program 4 : Plymouth Superbird Bernt Ståhl träffar en av sina alltime high favoritbil från sin ungdom. En Plymouth Suberbird från 1970 ägad av Kjell Nilsson. Bilmodelen byggdes enbart för att kunna få den klassad för att köra race i NASCAR serien. Därför spelades filmen in på en racerbana så ett stort tack till Ring Knutstorp.

Program 5 : Buick Club Of Norway - Pingsten 2018 Bernt Ståhl åker till Bohuslän och Dalsland där han träffar Buick Club Of Norway.

Program 6 : Ford Galaxie 1962 Detta är del 1 av 3 och Bernt Ståhl träffar Cristian ”Cheva” Carlsson och Daniel ”J:son” Johansson som bygger o renoverar bilar under namnet OLD IRON KUSTOMS. Vi skall följa en renovering/custom bygge på en Ford Galaxie 1962. Bilen skall vara färdig till Bilsport Custom Show.

Program 7 : Ford Galaxie 1962Detta är del 2 av 3 och i detta avsnitt går Galaxien till lack hos Gerry's lack i Siringe (norr om Huskvarna) och Cheva å J:son jobbar vidare på detaljer i sin verkstad.

Program 8 : Ford Galaxie 1962Detta är del 3 av 3 och i detta avsnitt är Galaxien tillbaka i Verkstaden hos Cheva å J:son , men skall de hinna klart till deadline Skärtorsdag kväll .

Program 9 : VW Buss Typ 2 1952  Bernt Ståhl träffar Victor Gullbrandson och hans VW Typ 2 buss från 1952. Bussen är helt renoverad i chassiet men resten är som han fann den i naturen.

Program 10 : Truck on track 2018 Bernt Ståhl är tillbaka på Trucks On Track på Knutstorp Ring och 2018 års upplaga. Det blev ännu en Volvo Race truck , En Super renoverad Norsk Scania plus en Svenskbyggd "Grayhound" buss. Plus åkturer med dessa..

Program 11 : Citroën HY Bernt Ståhl träffar Göran Ljunggren och följer delar av renoveringen av hans Citroën HY.Många av dessa exemplar har renoverats om till "food-trucks" men denna klarade sig med nöd och näppe undan. Så häng med.

Program 12 : Sofiero Classic 2018 Bernt Ståhl åker till Helsingborg och Sofiero Classic. Det var en härlig dag i det gröna och så hittade man Opel,Citroën,Chrysler och Volvo.

Program 13 : Saab 92A 1951 Bernt Ståhl träffar Torsten Andersson och hans orenoverade Saab 92A 1951. Vi kommer att titta igenom bilen och sedan följer en test tur av bilen.

Program 14 : Pony Muscle car Meet 2018 Bernt Ståhl åker till Ronneby brunns park och till Pony muscle car meet. Det blir finna möten med Camaro , Pontiac , Firebird , Mustang ägare och så hittar vi en Ford T5 med ägare.

Program 15 :Borgward Isabella Combi 1961Bernt Ståhl träffar Per-Anders "Pelle sme" Henriksson och hans Borgward Isabella Combi från 1961. En av de sista byggda innan konkursen stängde Borgward fabriken. Vi följer Pelle Sme's renovering från Jan 2018 tills bilen är besiktigad och vi provkör den.

Program 16 :Huskvarna Bil o MC Träff 2018Här är några klipp från Bil & MC-träffar i Huskvarna Folkets Park Sommaren 2018 Det är ett utval av bilar med deras ägare på scenen och det är Bernt Ståhl från Veteranbilstv.se som är scenvärden. Vi har oxå fått med Folkparks chefen Conny Månsson och Allt-I-Allo Stig "Moliden Macken" Andersson och Daniel Peterzon - Daniel ser ni med en mobil telefon i filmen framför scenen.

Program 17:Opel Commondore 1977Bernt träffar Jan Olov Säfvelin och hans helt original låg mils Opel Commodore från 1977

Program 18: Tjolöholm Classic Motor 2018 Veteranbilstv's första besök på Tjolöholms Classic Motor träff

Program 19: Rule Britannia dagen i Arvika 2018 Det är ett fint utval av engelska bilar bla en äkta Ford Escort Mexico, sedan en Ford Popular 1954 , en Sunbeam-Talbot Ten 1946 som är unik i sverige, Norton Commander och sist en Jensen Interceptor.

Program 20: Bilsport Performance & Custom Motor Show 2019 Det blir besök i Nostalgia hallen där vi tittar närmare på "Restoration show" och en Jaguar XK150, Hittar en Matchless och dess ägare, i Custom hallen hittar vi en Ford Tudor 34 i vinterskrud, en 1959 De Soto som är placerad i en nybyggd försäljningsmonter ala 59, en Ford 35 pickup med original rostfärgad från Texas men updaterad i Sverige.

------------------------------------------

Donera pengar till Veteranbilstv.se

Tack all ni som Donerade pengar till Veteranbilstv.se under 2018.De räckte till att täcka nästan alla bensinkostnad för inspelningen av denna säsong. Det göra att VBTV kommer med ca 20 nya avsnitt som du och andra kan se gratis så många gånger och när ni själv vill. Du kan använda två sätt sätta in din donation. Och kom ihåg litet som stort belopp är välkommet. Tack på förhand

Swish - Swish' a till 123 511 60 33 skriv i meddelandet "Donation".

Pay Pal - Tryck på knappen "Donera" så kommer du till PayPal, som är ett mycket säkert företag.

-----------------------------------------

 

 

Nyhetsbrev

Anmäldig till vårt nyhetsbrev så du inte missar när ett nytt avsnitt är upplagt.

Anmäl dej på följande länk Nyhetsbrev

 

Vill du att vi skall komma på någon veteranbils träff- ansök på mailadressen nedan.

bernt@stahl.as