Säsong 10 2021-22

Program 1 : Cheva Coupe 48 Old Iron Kustoms tar sig an att fixa till en Cheva coupe men det blir snabbt tydligt att bilen inte är helt OK. Bilen plockas då helt isär och blästras av Toto Bläster i Habo med sodabläster innan återuppbygnaden startar.

Program 2 : Cheva Coupe 48 Old Iron Kustoms renoverar en Cheva coupe där karossen svetsas om och riktas upp och när den är klar går den till lackning hos Anders på FranzenDesign i Hjo. Chassit uppgraderas och får luftfjädring bak. Interiören sys upp hos Magus Bilsadelmakeri i Skillingaryd. 

Program 3 : Cheva Coupe 48 Old Iron Kustoms renoverar en Cheva coupe och målet med bilen är att den skall bli klar till Påsken 2020 och Bilsport Performance Show. Men Corona slår till i mars 2020 och utställningen ställs in. Istället blir det en virtuell bilutställning. Så bara chassit görs klart och visas då. Efter Påsken 2020 blir det bröllop istället då chassi och kaross fogats samman till en enhet. Sedan ställs den undan -Hur skall det gå?

Program 4 : Volvo PV544 1959 Bernt åker till Grimstorp och tittar, känner och provkör Sune o Lillians blå Volvo PV 544 från 1959.Plus lite extra material från besöket.

Program 5 : Ford Thunderbird 1959 Bernt åker till Rörvik och hälsar på hos Inge Hermanson och hans Ford Thunderbird från 1959.

Program 6 : Opel Rekord 1961 Bernt träffar Urban Almgren och hans Opel Rekord 1961 på nostalgimacken i Moliden utanför Jönköping

Program 7 : Gula Husets Hemlighet    Bernt har hört talas om ett garage som ser ut som ett helt vanligt hus. I huset skall det stå många ovanliga bilar. Historien har följt honom i många år och till slut hittade han det.

Program 8 : Borgward coupe till cab   Vi följer en ombyggnad av en Borgward Coupe till en Cab hos "Pelle smen" i Stockaryd. Vi undersöker vad som måste och har förstärkas och sedan dyker SFRO's kontrollant Bosse Bildoktorn upp för att dokumentera att alla förstärkningar som behövs är verkligen rätt gjorda. Detta är ett måste för att bilen skall få registreringsbesiktigas som ett ombyggt fordon förklarar Bosse.Sedan kan ombyggnaden gå vidare .

Program 9 : Goos Garage Ni är härmed inbjudna till någonstans i världen där det finns ett garage som Peter Goos har gjort till sitt egna speciella garage och "man cave". Detta garage var förövrigt en av finalisterna i "Årets garage 2021".

Program 10 : BMW 502 1955 Bernt träffar Bertil Johansson och hans Barockängel en BMW 502 1955 med en 3,2 liters V8.

Program 11 : Austin 7 Ulster Bernt Träffar Peter Goos och hans Austin 7 Ulster från 1931. Den här Austin 7 Ulster är en av 300 byggda av Austin på 30 talet. Bilen har en brokig bakgrund fram till att Peter Goos köpte den. Men Bilen är dokumenterad i brittiska Austin registret och är en äkta Austin 7 Ulster

Program 12 : Opel Manta Bernt Träffar Siad Storm och hans Opel Manta från 1975.

Program 15 : Terräng Axel Såväl Kung som dräng köper delar hos Terräng Axel så Bernt åker till Sävedalen utanför Göteborg och hälsar på Thomas Terräng och kollar in hans anläggning.

Program 16 : Tekniskt Museum Bernt åker till "Museum för teknik och kommunikation" i Szczecin (Stettin) som ligger i Norra Polen

Program 17 : Husqvarna model 130SV 1936 Vi träffar Magnus Thorsson och hans helrenoverade Husqvarna Motorcykel Model 130 SV från 1936

------------------------------------------

Donera pengar till Veteranbilstv.se

Tack all ni som donerat pengar till veteranbilstv.se under säsongen 9. Det göra att VBTV kommer med ca 20 nya avsnitt under 2021 och 2022 som du och andra kan se gratis så många gånger och när ni själv vill. Du kan använda två sätt sätta in din donation. Och kom ihåg litet som stort belopp är välkommet. Tack på förhand.

Vill ni se hur mycket eller lite som har donerats se på vår sponsorsida där finns en tabell för de åren som donation till Veteranbilstv har funnits.

Swish - Swish' a till 123 511 60 33 skriv i meddelandet "Donation".

-----------------------------------------

 

 

Nyhetsbrev

Anmäldig till vårt nyhetsbrev så du inte missar när ett nytt avsnitt är upplagt.

Anmäl dej på följande länk Nyhetsbrev

 

Vill du att vi skall komma på någon veteranbils träff- ansök på mailadressen nedan.

bernt@stahl.as